Met gepaste trots schrijf ik mijn eerste blog op “mijn eigen website”. WIJ van Financiën is niet langer fictie maar werkelijkheid. Vanaf 1 november 2014 werk ik als onafhankelijk en zelfstandig belastingadviseur onder deze naam. Na een grondige voorbereiding en hard werken is dan nu de website “in de lucht”. Een professioneel visitekaartje om te laten zien wat ik in huis, wie ik ben, wat mijn visie en missie is en wat ik voor u kan betekenen. Ik ben een blij mens.

Erg blij ben ik ook met een artikeltje dat ik ooit las van Susan Smit, in gesprek met Arthur Japin.
Elke levensfase is maar een rol, je verandert niet wezenlijk. Je draait je leven een slag en er valt licht op een nieuwe kant van jezelf. De rest glijdt in de schaduw weg, blijft deel van jou, maar is niet meer of nog niet aan de beurt”.

Werkende tiener, jonge vader, belegen deeltijd student, procederend inspecteur bij de Belastingdienst , senior belastingadviseur in het bedrijfsleven. “Ooit heeft zo’n kostuum mij gepast”  Na verloop van tijd begon het toch te knellen. “Het is zo begrijpelijk om ondanks het knellende gevoel te denken: "het is goed zo". Zeker als je volgens de heersende normen ergens succesvol in bent. Stil blijven staan is geen optie. De stroom stagneert, de energie stokt. Alles in de natuur past zich steeds weer aan en beweegt mee met de seizoenen en beweegt met de cycli van geboorte, sterven en wedergeboorte. Niets duurt tot het oneindige voort. Er is moed en vertrouwen nodig om je hart te volgen en een nieuwe weg in te slaan. Maar zodra je er voor open stelt gebeuren er wonderen en openen zich deuren”. Door dit artikel ben ik gaan beseffen dat mij oude kostuum al langer knelde.

Door mijn wensen en verlangens bespreekbaar te maken gingen deuren echter daadwerkelijk open. Dat gaat niet van de één op de andere dag. Maar dat hoeft ook niet. Het kost tijd om te ontdekken tot welke zaken je voelt aangetrokken en wat je in staat stelt het beste uit jezelf te halen. Nieuwe dingen komen naar je toe. Daar hoef je niet voor te vechten. Je hoeft alleen maar te luisteren naar de fluisteringen van je ziel, oog te hebben voor toevalligheden die je ergens op attent willen maken en te aanvaarden dat het leven niet stilstaat en stabiel is, maar dat het veranderlijk is en niet altijd veilig aanvoelt. De moraal van het verhaal: vind je eigen weg, denk in kansen en niet in bedreigingen en kijk wat je dit brengt.  Alles is mogelijk! Het volgen van mijn hart heeft mij het zelfstandig ondernemerschap gebracht. Met dank aan Susan Smit en Arthur Japin heb ik mijn knellende kostuum verruilt voor een kostuum op maat. Dit maatkostuum zal voorlopig nog lang niet knellen.

Hans Bosch

  • WIJ Financien

    Wij Financiën is de naam waaronder Hans Bosch werkt als zelfstandig en onafhankelijk belastingadviseur.

  • 1